Александар Вучић / - дан
16/11/2021 u 22:29 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Вучић: Фудбалери показали колико срце имају одлуком да новац поклоне дјеци

Он је рекао како га не интересује да ли ће та улагања, укључујући и градњу националног стадиона, бити изложена критикама, јер се истовремено граде и опремају и болнице

Држава ће издвојити 10 милиона евра из буџетских резерви за подршку одбојкашким, рукометним и ватерполо клубовима прве и друге лиге и за мушкарце и за жене, најавио је предсједник Србије Александр Вучић. Он је у емисији "Ћирилица" телевизије Хепи рекао како је посао државе да створи услове, инфраструктуру и да подстиче развој спорта.

Вучић је нагласио да ће за градњу стадиона у Зајечару, Лесковцу и Лозници бити обезбјеђено укупно 85 милиона евра, да градња националног стадиона „између Сурчина и Београда“ креће крајем године, а слиједи градња стадиона и у Врању и Краљеву.

- У току је градња великог центра за борилачке вјештине у Кошутњаку, национална одбојкашка академија, градимо спортску инфраструктуру које су неке земље Европе изградиле, а ми нисмо. Градимо и стрељану и очекујемо више медаља (са олимпијаде) из Париза за три године - рекао је Вучић.

Он је рекао како га не интересује да ли ће та улагања, укључујући и градњу националног стадиона, бити изложена критикама, јер се истовремено граде и опремају и болнице.

Ако градимо болнице, а што да не градимо и стадионе, упитао је Вучић, тврдећи да ће градња стадиона створити и многе друге могућности.

Он је, коментаришући побједу фудбалске репрезентације Србије против Португалије и директан пласман на Свјетско првенству у Катару, рекао како „не жели да се кити туђим перјем“ и да су „момци поштено зарадили“ награду државе, али и показали „колико срце имају“ одлуком да новац поклоне у хуманитарне сврхе за лијечење болесне дјеце.

- То је новац који је њима припао, а могли су да га потроше и у кафани - рекао је Вучић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
06. maj 2024 13:05