/ FOTO YOUTUBE
16/09/2022 u 12:18 h
Dan portalDan portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Vučić: Kako je lako zaboraviti Povelju UN u slučaju Srbije

Vučić je istakao da Srbija ima svoje nacionalne interese i da naša zemlja od njih neće da odstupi

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da je i mađarskom premijeru Viktoru Orbanu ukazao na licemerje oko teritorijalnog integriteta i na to kako se lako zaboravlja da postoji važeća Rezolucija 1244 Saveta bezbjednosti UN. Vučić je naglasio da Srbija ima svoje nacionalne i državne interese od koji neće da odstupi, prenose Novosti. 

"Kako je lako štititi teritorijalni integritet Ukrajine, što je u redu, u skladu sa Poveljom UN i važećim Rezolucijama UN, a kako je lako u slučaju Srbije, zaboraviti da postoji Povelja, kao i važeća Rezolucija 12 44 koja govori o integritetu Srbije", rekao je Vučić, na pitanje da komentariše zalaganje EU za teritorijalni integritet Ukrajine, a ne zanima je Srbija, i volju za prijem Ukrajine u Uniju, dok države Zapadnog Balkana čekaju na to godinama.

Vučić je istakao da Srbija ima svoje nacionalne interese i da naša zemlja od njih neće da odstupi, jer "neko sa pet ili sedam odsto glasova misli da treba", prenosi Kosovo onlajn.

Vučić je naveo da Mađarska uvijek može da računa na Srbiju, a da Srbija zna da uvijek može da računamo na svoje mađarske prijatelje. 

"Što se tiče odluke Evropskog parlamenta, ja mislim da je to vic. Ljevica je opsjela Evropski parlament, a naš nekadašnji saveznih sve više klizi ka levici. Desnica je uspjela da zadrži malu poziciju, i to se vidi u rezultatima. To je partijski napad. I nije prvi put. Vi Srbi znate šta znači kada kažu negativno nešto o zemlji. Izmišljaju nove riječi, još malo pa će negativni atributi kopji se koriste za Mađare nestati, pa će osmisliti nove", naveo je Orban. 

Vučić je istakao kako mu je čast što je bio u prilici da odlikuje Orbana. 

"Ovo je najviši orden koji predsednik Srbije dodeljuje. Dodeljujemo ga velikom prijatelju srpskog naroda. Zahvalni smo vama lično na podršci koju otvoreno i nedvosmisleno pružate Srbiji. Budite uvjereni da naši građani istinski cijene takve prijatelje i komšije. Hvala vam što uvijek imate dobrobit Srbije u vidu. Rezultati dosadašnjih zajedničkih zalaganja su do sada impresivni, ali nas i obavezuju da nastavimo dalje", rekao je predsednik Srbije. 

Zahvalio je lično Orbanu i Pastoru na približavanje dva naroda. 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
03. jun 2024 18:19