Александар Вучић / - ФОТО: ПРЕДСЕДНИШТВО СРБИЈЕ
25/07/2021 u 12:19 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Вучић: Какве везе има Тесла с Хрватском, ставили га на ситниш

Вучић сматра да је Србија везана уз Теслу јер је то матична држава његова народа и јер је сам за себе говорио да је Американац и Србин

Једна од тема које се синоћ на Пинку дотакао србијански предсједник Александар Вучић, била је одлука Хрватске да на своје еурске новчанице ставе лик Николе Тесле, преноси Klix.ba.

Када уђе у еврозону, Хрватска планира да се на еурокованицама од 50, 20 и 10 центина налази лик Тесле, генијалног изумитеља српскога поријекла рођеног у Хрватској који је готово цијели живот радио у САД-у гдје је и остварио све изуме.

Вучић каже да је Тесла "гениј који припада човјечанству" па "није никакав проблем да припада и Хрватима, али не зато што је Хрват или зато што је из Хрватске".

-Какве везе има Тесла с Хрватском, могли су и Бруцеа Лееја ставити на своју кованицу. А Николу Теслу, ако су већ хтјели, могли су ставити на најважније новчанице, а не на ситниш- рекао је Вучић у интервјуу за провладину комерцијалну ТВ Пинк.

Србијански предсједник оспорава Теслине везе с данашњом Хрватском. Тесла је био "Американац српског подријетла, рођен као Србин, од оца Србина и мајке Српкиње и чија је обитељ убијана и страдала управо зато што је припадала српском роду", рекао је.

Вучић сматра да је Србија везана уз Теслу јер је то матична држава његова народа и јер је сам за себе говорио да је Американац и Србин.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
21. april 2024 10:27