Вучић на прослави / - SCREENSHOT
20/06/2021 u 11:42 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Вучић на обиљежавању Дана МУП-а: Ви сте ти коjи чувате ред, мир и поредак

Важно jе да имамо снажну полициjу, колико jе важно да имамо људе коjи нам помажу приликом било коjе природне непогоде, jер се људи увијек обрате вама - српскоj полициjи да ријеше своjе проблеме, казао је предсједник Србије

Предсједник Републике Србиjе Александар Вучић присуствуjе централноj манифестациjи поводом обиљежавања Дана Министарства унутрашњих послова и Дана полициjе.
Вучић је обавио почасну смотру уз пратњу министра МУП уз тактове корачнице "Поздрав команданту".

Послије свечаног дефилеа припадника МУП-а интонирана jе химна Србиjе "Боже правде". Он је уручио медаље заслужним појединцима.

Предсједник Србије је истакао да му је велика част што данас може да говори.

- Предсједник сам Србиjе и свих њених грађана, али исто тако никада нећу дозволити да се одрекнемо српског народа само зато што припадамо истом роду. Увијек ћу се борити да помогнемо српском народу. Србиjа мора да брине и о свом роду, а нема ништа природниjе, као што волите дјецу и породицу да волите своjу земљу - рекао jе Вучић.

Србиjа мора да брине и о свом роду, рекао jе он.

- Важно jе да имамо снажну полициjу, колико jе важно да имамо људе коjи нам помажу приликом било коjе природне непогоде, jер се људи увијек обрате вама - српскоj полициjи да ријеше своjе проблеме. Ви сте ти коjи чувате и штитите државу. Ви сте ти коjи чувате ред, мир и поредак. Ничиjи положаj на било коjем мјесту у држави не смије да вас спријечи да обављате закон, а за вас jе закон jедноставан. Сви коjи га крше, баве се криминалом, корупциjом мораjу да одговараjу. Тако ћемо имати повјерење грађана - рекао jе предсједник Србиjе.

Дан Министарства унутрашњих послова и Дан полициjе обиљежава се у знак сјећања на 1862. годину, када jе српска Жандармериjа на празник Духове одиграла пресудну улогу у сукобима код београдске Чукур чесме, као и током турског бомбардовања Београда наредног дана.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
25. april 2024 21:03