Aleksandar Vučić / - INSTAGRAM
15/02/2023 u 09:47 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Vučić na Sretenjskoj akademiji: Srbija danas nema prava na igru i avanturizam

U ovakvim trenucima je najvažnije da budemo zajedno, okupljeni i jednstveni u namjeri da očuvamo državu, rekao je predsjednik Srbije

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je u Kragujevcu, na obilježavanju Dana državnosti, da je država danas ugrožena i da Srbija nema pravo "da se igra, da se ponaša neodgovorno i neoziljno", prenosi N1.

U ovakvim trenucima je najvažnije da budemo zajedno, okupljeni i jednstveni u namjeri da očuvamo državu, rekao je predsjednik Srbije.

- I to nema veze sa političkim partijama, to ima veze sa onim što je biće srpskog naroda, i svih drugih naroda Srbije, da razumijemo da imamo nešto što je sveto, a to je naša država Srbija, kazao je Vučić.

On je u Kraguejvcu poručio da rađanje svake države i borba za državnost „u neku ruku jeste avanturizam“, ali jednom kad državu imate, onda više nikada nemate pravo na avanture.

- Dakle, nema igre, nema avanturizma, potreban nam je odgovoran i ozbiljan pristup. Pristup koji znači čuvanje mira i stabilnosti, jer su nam potrebna djeca u budućnosti, rekao je.

U Srbiji se danas slavi Dan državnosti u znak sjećanja na 15. februar 1804. kada je u Orašcu počeo Prvi srpski ustanak za oslobođenje od Turaka, i na isti dan 1835. godine, kada je proglašen prvi Ustav koji je označio i početak savremene državnosti. Kod spomenika Voždu Karađorđu u Orašcu kod Aranđelovca počela je državna ceremonija polaganja vijenaca i odavanja počasti u okviru obilježavanja Dana državnosti.

Državnoj ceremoniji u Orašcu prisustvuju predsjednici Skupštine Srbije Vladimir Orlić i Narodne skupštine Republike Srpske Nenad Stevandić, ministri u Vladi Srbije i vršilac dužnosti ministra rada i boračko-invalidske zaštite Siniša Karan, koji je i ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske.

U Kragujevcu je održana Sretenjska akademija na kojoj se obratio predsjednik Aleksandar Vučić.

U okviru obeležavanja Dana državnosti, predsednik Srbije će u 12 časova u Beogradu dodijeliti odlikovanja zaslužnim pojedincima i institucijama na ceremoniji kojoj će prisustvovati i predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
27. april 2024 20:32