Aleksandar Vučić / - SCREENSHOT RTS
13/09/2022 u 20:19 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Vučić „napada“ sopstveni rekord - 10 sati u Skupštini bez pauze

Na pitanje pojedinih opozicionih poslanika po kom osnovu je danas govorio u Skupštini bez vremenskog ograničenja, on je rekao – zato što ste me vi zvali

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić je pred obaranjem sopstvenog rekorda u Skupštini Srbije - od 10h je na sjednici, bez pauze.

On najduže sjedi u skupštinskoj sali – jutros od 10 sati bez pauze i prijeti da obori lični rekord koji je proveo sjedeći u sali bez odlaska na ručak ili u toalet.

Podsjetimo da je tako nešto ranije izazivalo fizičko i mentalno divljenje njegovih partijskih kolega.

„Zahvaliću se i vama gospodine Vučiću, jer danas, priznajem, izlazio sam nekoliko puta iz ove sale, svi su izlazili, a vi niste, gospodine Vučiću. Vi ste bili ovdje. Ja vam se divim, fizički i mentalno i bilo kako. I time ste pokazali koliko vjerujete u ono što govorite, koliko vjerujete u jedan bolji Beograd, u evropski i svjetski Beograd i jednu bolju Srbiju i koliko ste spremni za tu evropsku i svjetsku Srbiju i da radite“, rekao je 2015. godine tadašnji šef poslaničke grupe SNS Zoran Babić, obraćajući se Vučiću, tada premijeru.

Predsjednik je u parlamentu danas predstavljao izvještaj Vlade Srbije o „pregovaračkom procesu sa privremenim institucijama samouprave u Prištini“, uz objašnjenje da Vlada još nije formirana, a da je mandatarka tek skoro izabrana. Na pitanje pojedinih opozicionih poslanika po kom osnovu je danas govorio u Skupštini bez vremenskog ograničenja, on je rekao – zato što ste me vi zvali.

Takođe, najduže je i govorio. Pojedini poslanici opozicije tvrde da je govorio više nego svi opozicioni poslanici zajedno zbog činjenice da na izlaganje svakog poslanika opozicije u prosjeku odgovarao 20-ak minuta.

Da je on u nekom trenutku potpuno kontrolisao ovu sjednicu govori činjenica je predsjedniku DS rekao – dajem Vam da mi repiclirate, nadajući se da ćete reći nešto umno. Onaj ko je formalno vodio sjednicu, predsjednik Skupštine Vladimir Orlić nije imao mnogo milosti prema poslanicima opozicije pa smo svjedočili da je nekoliko puta iskljujučivao mikrofon kada su ti poslanici reklamirali povredu poslovnika, javlja reporterka N1.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
27. april 2024 07:23