фото: Принтскрин Пинк / - фото: Принтскрин Пинк
27/11/2021 u 22:28 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Вучић: Не стидимо се Срба у Црној Гори, помагаћемо српским удружењима

- Наш гријех је у томе што имамо вјеру у свој народ, своје писмо. У томе што се не стидимо што смо Срби. Кога смо угрозили и запријетили - казао је он

Предсједник Србије Александар Вучић, на свечаној академији Српске напредне странке, казао је да се неће стидјети Срба у Црној Гори, те да ће помагати свим српским удружењима колико могу.

 - Наш гријех је у томе што имамо вјеру у свој народ, своје писмо. У томе што се не стидимо што смо Срби. Кога смо угрозили и запријетили. Никоме нисмо и никада нећемо. Нећемо се стидјети Срба у Црној Гори, и помагаћемо свим српским удружењима колико год можемо - нагласио је он.

Вучић је истакао да се више неће понављати Олује, Бљескови и погроми, без обзира на све притиске.

 - Рушите ме како хоћете и колико хоћете, али Србија то никоме неће дозволити. Мало огњишта имамо да би их препуштали. Србија ће показати бригу за свој народ, и када је сви нападају - додао је.

Вучић каже да хоће да сви сматрају Србију као своју земљу, све мањине које живе у овој држави.

 - Вјерујем да ћемо бити изложени бројним притисцима, зашто би воњели да будемо јачи. Али ми морамо бити чврсти и снажни, да чувамо оно што је наше. Да се не стидимо наших успјеха и прошлости, и да поштујемо све жртве. Да можемо да подигнемо храм Светог Саве, споменик Стефану Немањи, за који су говорили да ће да га руше. А ја вам данас кажем нико га никада неће рушити! Али морамо и бити отворени за све људе у региону. Зато је велика идеја 'Отвореног Балкана'. Да се повезујемо са другима у региону, и та иницијатива ће нам много донијхети у будућности - увјерен је он.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
25. april 2024 21:38