/ -(Александар Вучић) Фото: SCREENSHOT
02/06/2022 u 15:38 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Вучић: Нећемо да бирамо стране у рату, наш став о сукобу у Украјини је јасан

Вучић додаје и да је Србија помогла са више од три милиона еура Украјину, као и да је Србија слала медицинску помоћ

Предсједник Србије Александар Вучић истакао је да стратешки циљ Србије и даље остаје чланство у ЕУ, и да је Србија јасно рекла свој став по питању сукоба у Украјини, јављају Novosti.rs.

- Тачно је и да нисмо увели санкције Русији. Ми смо  имали подршку од стране Русије и Кине по питању нашег територијалног интегритета. Ако уведемо санкције, изгубићемо подршку. Чак 77 одсто људи у Србији је потпуно против санкција. Можете наметати своју вољу људима, али то није добро, са народом мора да се разговара. Ми смо наступили принципијелно, и  подржаћемо територијални интегритет Украјине, али се опет питамо зашто сви они који се сада боре за територијални интегритет нису о томе говорили 1999. године - казао је Вучић.

Вучић додаје и да је Србија помогла са више од три милиона еура Украјину, као и да је Србија слала медицинску помоћ.

- Сутра ћу обићи украјинске избјеглице. А оружје нећемо слати, зато што нећемо да будемо страна у рату - казао је предсједник.

Модератор Кевин Барон је потом питао: "Зашто?", на шта је предсједник поновио: "нећемо да бирамо стране у овом рату".

- Ставите се у нашу позицију. Запитајте се, 1999. године, ко је помагао Србију. Неки људи су тада говорили да спречавају геноцид, и неки данас, са друге стране, говоре да спречавају геноцид. Тада су вам се свиђале такве ријечи, а данас вам се не свиђају. Или имате принципе, или их немате. Али ако их имате, не можете их промјенити за 20 година - казао је он.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
29. septembar 2022 06:45