Александар Вучић / - РТС
10/05/2022 u 13:50 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Вучић: Нестварна разлика у гласовима на предсједничким изборима у другом мандату

Он је казао је освојио 1.530.000 гласова више од другопласираног и додао да је толика предност огромна одговорност и обавеза

Председник Србије Александар Вучић изјавио је да је разлика у гласовима на предсједничким изборима у односу на другопласираног кандидата "готово нестварна", имајући у виду да је у питању други предсједнички мандат, преноси N1.

-То су готово нестварни бројеви, посебно да то урадите не у првом већ у другом мандату, када сте већ досадили свима, када су вас људи сити- казао је Вучић новинарима у мјесту Нересница код Кучева, гдје је присуствовао отварању погона за пуњење минералне воде

Он је казао је освојио 1.530.000 гласова више од другопласираног и додао да је толика предност огромна одговорност и обавеза.

Вучић је навео да ће власт имати циљ да иде снаније ка Европи али да развија сваки дио земље.

-Да показујемо мање ароганције и мање бахатости и да више слушамо људе. То се и на мене и на све друге односи- казао је.

Јавна дебата о војсци тек отворена, видјећемо шта ће бити усвојено

Вучић је изјавио да је јавна дебата о враћању обавезе служења војног рока тек отворена и да се може десити да његов предлог и не буде усвојен.

-Тек је отворена дебата, полако, не журите са закључцима. Можда буде, можда и не буде, ја сам само рекао шта ја мислим о томе. Ја сам за, али видјећемо како ће да се одлучи. Има аргумената за и против, али ово је демократска држава и мора да се разговара о свему", рекао је Вучић новинарима.

На питање како би изгледао војни рок, колико би трајао и који слојеви становништва би били обавезни да иду у војску, Вучић је рекао да је сада потребно неколико мјесеци да се изнесу сви аргументи битни за то питање и да ће онда бити познати  закључци.

-Видјећемо. А да ме питате те техничке ствари, појма немам. Ама баш појма немам- рекао је он.

Логично да са Запада траже да се Србија спољнополитички усагласи с њима

Предсједник Србије је навео да је специјални изасланик њемачке владе за Западни Балкан Мануе Сарацин на њиховом данашњем састанку тражио да се "српска спољнополитичка агенда усагласи са европском, али, наравно, разумјевајући ситуацију и чињеницу да то не може увијек нако како би неки желели".

-Јасно је изнио тај став - то износи сваки представник Европске уније и западног свијета. Немојте да мислите да ће било ко то да прескочи. То је логично понашање.- рекао је Вучић, на отварању пунионице газиране воде Роса Хомоље у Нересници код Кучева.

Он је на питања новинара рекао да се људи интересују за "такве теме" - однос Србија-ЕУ, умјесто да "поделе с нама радост када отварамо неки погон, или полажемо камен темељац, јер то доноси хлеб Србији".

-Због ових ствари сам срећан, а све те политике да будем искрен - од тога ме боли глава и наставиће да боли. Није то проблем, али не мора да боли сва грађане Србије, нека се радују новој инвестицији- рекао је Вучић.

Он је рекао да чекује да ће се ускоро састати с Емануелом Марконом "што је посебно важно после његовог поновног избора за предсједника Француске и мог сусрета с њемачким канцеларом Олафом Шолцом".

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
27. april 2024 03:04