/ - (Александар Вучић) Фото: SCREENSHOT
26/06/2022 u 13:43 h
Dan portalDan portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Vučić nije optimista oko ulaska Srbije u EU

Ponovio je da ga brine zima i nastavak rata, navodeći da je najvažnije da čuvamo mir, i da se "provučemo da preživimo, a da nam privreda napreduje"

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da put Srbije ka članstvu u Evropskoj uniji zavisi od geopolitičke situacije i da nije optimista, kao ministarka za evropske integracije Jadranka Joksimović, koja je ranije izjavila da Srbija može postati članica EU "u narednih pet do sedam godina", prenosi Nova S.

Vučić je na konferenciji za novinare povodom otvaranja aerodroma „Rosulje“ u Kruševcu rekao da je put Srbije – evropski put i da „na njemu moramo da istrajemo“, ali da je po tom pitanju „realista“.

-Uzdamo se u naše snage. Pokazali smo da možemo svojim radom, opstajući na evropskom putu i čuvajući tradicionalna prijateljstva, da zemlju toliko unapredimo, do neprepoznatljivosti- rekao je Vučić.

Ponovio je da ga brine zima i nastavak rata, navodeći da je najvažnije da čuvamo mir, i da se "provučemo da preživimo, a da nam privreda napreduje".

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
24. april 2024 13:00