Aleksandar Vučić / - INSTAGRAM
18/03/2023 u 23:33 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Vučić: Nisam ni danas potpisao ništa

Kao prioritetna obaveza stavljeno je formiranje ZSO. Moram da kažem da sam zbog toga zaista zadovoljan, govori se o nestalim osobama, o donatorskim konferencijama. Plan će sigurno morati da se nadograđuje, naveo je Vučić

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da je u Ohridu postignut dogovor.

"Evropski savjet će na putu koji neće trajati jedan dan precizirati koliko je ko uradio iz implelentacionog plana koji će morati da bude proširen. Ništa se neće riješiti danas", rekao je Vučić.

"Kao prioritetna obaveza stavljeno je formiranje ZSO. Moram da kažem da sam zbog toga zaista zadovoljan, govori se o nestalim osobama, o donatorskim konferencijama. Plan će sigurno morati da se nadograđuje", naveo je Vučić.

"Nisam ni danas potpisao ništa. Stavio sam do znanja šta su naše crvene linije. Nije bio nikakav dan D. Vjerujem da će Priština ispuniti formiranje ZSO, to je ovdje navedeno pod odmah. Sjutra ću građanima predstaviti svaku tačku. Imali smo pristojan razgovor uprkos brojnim neslaganjima. U mjesecima pred nama je ozbiljan posao", naveo je Vučić.

"Mi nemamo u ovom dijelu mnogo obaveza. Ovo je papir i ovo ulazi u pregovarački okvir, a da li će biti formirana ZSO... vidjećemo. Ja sam mislio da će biti i 2013. formirana. Težak je proces, meni je važno da sam rekao koje su naše crvene linije, što je i Kurti rekao. Svako štiti svoje interese", rekao je Vučić.

On je istakao da je suština u tome da sa se čuva mir.

"Kod nas se ništa nije promijenilo. Nema ništa ni komično ni tragično. Riječ je o dugom procesu u kom se svako bori za sebe", naveo je Vučić.

Završena trilaterala u Ohridu: 11 sati razgovora Borelja, Vučića i Kurtija

Istakao je da ako se krene u dobrom smjeru sa ZSO, onda slijedi povratak u institucije, ali da nije optimista.

"Ovo je početak, ovo je težak i odgovoran proces. Žao mi je što ste čekali 13 sati ali je nemoguće nešto što je trajalo 150 godina da rješavate za jedan dan, ali moramo da pronalazimo rješenja i to mora da bude cilj. Moraćemo da nastavimo da radimo ali će sada da počnu da nam cijene rezultat pojedinačno, ko ne ispuni svoje nema napretka", dodao je Vučić.

Na poziv evropskog šefa diplomatije, u Ohridu se razgovaralo o sporazumu o implementaciji evropskog predloga.

Podsjetimo, predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da u Ohridu želi da razgovara o normalizaciji odnosa i o tome da Srbi i Albanci mogu normalno da razgovaraju i ponovio da ništa neće potpisati.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
25. april 2024 15:45