Александар Вучић / - Фото: Твитер
22/01/2022 u 21:48 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Вучић о атентату: Видио сам седам имена, то су људи из више земаља

- Расписане су потјернице за одређеним лицима за којима трагају - истакао је он

Предсједник Србије Александар Вучић обратио се грађанима на ТВ Пинк, поводом навода у јавности да је основана криминална група која има за циљ да га ликвидира.

Говорећи о информацијама о могућем атентату, предсједник је истакао да је морао да ради, иако је имао одређена сазнања.

 - Једна земља ЕУ је прослиједила оперативна сазнања. Не мислим да људе то превише занима. Људи имају своје проблеме, и желе да ми рјешавамо њихове проблеме. Ја сам и тог 14. морао да радим, и 15. и 16. То је за надлежне органе, нека се они тиме баве. Ја сам срећан што ми оволико дуго у Србији немамо ниједно мафијашко убиство. То показује да је Србија једна од најбезбјенијих земаља. Зато сам ја скрептичан према тим причама - истакао је Вучић.

Како каже, видио је седам имена у допису о атентату.

 - Људи су били врло конкретни. Ту су увезани људи са именом и презименом из више земаља. То би морало да се утврђује у неком поступку. Надлежни органи раде, та земља Европске уније је била веома фер. Расписане су потјернице за одређеним лицима за којима трагају. Ти људи имају имена, то није празна прича. Важно је да кажем да смо много тога урадили великим хапшењем нарко картела. И зато неким људима сметате. Од лица које сам видео на списку никада никог нисам видио и чуо па не постоји ниједна лична ствар. И наравно дрестабилизација Србије би свима била у интересу - нагласио је Вучић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
26. april 2024 05:14