Александар Вучић / - Фото: Твитер
14/01/2022 u 17:39 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Вучић о Ђоковићу: Како би изгледало да је неки министар у Србији поништио одлуку суда

- Поштовани грађани Србије суочили са много проблема и притисцима у региону и из цијелог свијета, али оно што нама као народу никада нису успјели да је наше срце, понос и достојанство - навео је он

Предсједник Србије Александар Вучић послао је видео поруку подршке Новаку Ђоковићу и одговор премијеру Аустралије.

- Поштовани грађани Србије суочили са много проблема и притисцима у региону и из цијелог свијета, али оно што нама као народу никада нису успјели да је наше срце, понос и достојанство. Ово говорим због свега што се збива у Мелбурну у Аустралији и не зато што ме занима добијање било каквих политичких поена, јер никада се нисам китио туђим перјем, али напади на Новака Ђоковића, држављанина Србије, на Србина, грађанина ове земље из нама непознатих разлога достигли те размјере, да је немогуће за мене а да се не огласим и да не кажем само шта мислим, већ и шта је наш одговор Аустралији. Вјероватно не бих ни ријеч рекао да послије поновљене одлуке аустралијских власти да се укине виза Новаку Ђоковићу, да се није огласио премијер Аустралије Скот Морисон који је рекао да је задовољан и да поздравља одлуку укудања визе најбољег свјетског тенисера, Србина Новака Ђоковића - рекао је предсједник Вучић и додао:

- Зачуђен сам прије свега због чињенице да прво такве одлуке доносе извршни органи власти, а после правоваљаних одлука судских органа власти. Неријетко нам држе придике о томе шта је владавима права. Можете ли да замислите како би то изгледало када би у Србији неки министар могао да поништи одлуке судија.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
16. avgust 2022 13:11