АЛЕКСАНДАР ВУЧИЋ / - ФОТО: ПРИНТСКРИН/ПРВА
13/03/2022 u 20:32 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Вучић о паду дрона у Загребу: То се Србији не би догодило, ми би га оборили за пет минута

- То да ли сам одлазећи или долазећи рећи ће народ, али нисам уништавао војску и Србију - казао је Вучић

Никад нисмо имали снажнију војску. Рекли су ми да ме је један опозициони кандидат за пола сата чак 44 пута поменуо као одлазећег председника... А нисам ја тај који је укидао 63. падобранску. Ово што се десило у Загребу, Србији не би могло да се деси, ми бисмо ту летјелицу оборили за пет минута - рекао је данас предсједник Србије Александар Вучић.

Он се на предизборном скупу дотакао и тема попут Украјине, НАТО-а, пада беспилотне летјелице у центру Загреба али и спремности и опремљености српске војске.

 - То да ли сам одлазећи или долазећи рећи ће народ, али нисам уништавао војску и Србију. Видим да причају опет како треба да будемо дио НАТО-а. Ја мислим да то не треба да буде тако. Ми имамо нашу војску, и чуваћемо сами своју земљу и своје небо. Ја сам добио увјеравање из војног врха да оно што се догодило у Загребу да би нама било потребно само пет минута, и да би оборили такву летјелицу. Зато што данас имамо чиме, имамо дежурне МиГ-ове и ПВО системе. На то сам поносан, и то је ваша заслуга - рекао је Вучић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
01. maj 2024 10:28