/ - FOTO: YOUTUBE ALEKSANDAR VUčIć
22/02/2023 u 17:19 h
Dan portalDan portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Vučić o Putinu i Bajdenu: Niko nije govorio o miru, ide se u eskalaciju

On smatra da nema nikakve sumnje da je situacija veoma teška i da će biti sve teže

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić  je iz Abu Dabija komentarisao jučerašnje govore ruskog predsjednika Vladimira Putina i američkog predsjednika Džoa Bajdena. Vučić je ocijenio da su oba predsjednika pokazala odlučnost i želju da isprave nepravde, ali i da nisu govorili o miru, prenosi Index.hr.

-Oba predsjednika su pokazala razlike, a nije bilo teško predvidjeti da se ide u dalju eskalaciju i nitko nije govorio o miru, već samo o pobjedi. Za Putina je pobjeda na strani Rusije, a za Bajdena  Ukrajina nije mjesto gdje će Rusija pobijediti. Idemo ka daljim sukobima i jasno je da nitko ne želi naći rješenje, nego svoju pobjedu- rekao je Vučić.

On smatra da nema nikakve sumnje da je situacija veoma teška i da će biti sve teže.

-Ja ne očekujem promjenu u roku od 24 ili 48 sati, ali očekujem pojačane napade s pripremljenije ruske strane i ukrajinske kontraofenzive. To će doprinijeti podizanju tenzija i nastradalih. Za nas je važno da se koncentriramo na sebe i na pokušaj da izađemo iz krize. Bitno je da pomno pratimo što se zbiva-rekao je Vučić.

Dodao je da su oba predsjednika pokazala želju da isprave nepravde. Vučić se dotaknuo i teme uvođenja sankcija Rusiji. Rekao je da će Srbiji biti teže što je situacija u svijetu kompliciranija.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
20. april 2024 06:06