Александар Вучић / - Фото: Твитер
13/02/2022 u 10:17 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Вучић обећао просјечну плату од 1.000 еура

То је остварљиво, уколико не буде спољашњих проблема и ако на свјетском нивоу буде великих потреса, рекао је предсједник Србије

Предсједник Србије Александар Вучић изјавио је да би до краја рада наредне владе просјечна плата могла да буде 1.000 еура.

Коментаришући економску ситуацију у земљи, Вучић је, гостујући на ТВ Пинк, рекао да је Србија у посљедње двије године, од почетка епидемије корон авируса, најбрже економски напредовала у цијелој Европи.

“По први пут нам се враћају љекари и медицинске сестре из Њемачке. Они хоће да се врате у своју земљу. Имамо проблем са занатлијама и морамо да пронађемо начин да их вратимо у Србију. До краја мандата наредне владе, просјечна плата биће 1.000 еура, а пензија 500 еура. То је остварљиво, уколико не буде спољашњих проблема и ако на свјетском нивоу буде великих потреса”, рекао је он.

Предсједник Србије је рекао да држави фали водоинсталатера, возача, механичара…

"Из 'Континентала' ће излазити 200 камиона дневно. Неко мора да вози то. Видио сам да су рекли и да мора да се улаже у културу. Па радимо то, отварамо затворене музеје, улажемо у културу. Незапосленост је на минимуму, просјечна плата је готово за 50 одсто већа. Данас је плата преко 610 еура у Србији. То су огромне разлике. Да ли је то довољно? Наравно да не, али Србија иде у добром смјеру", казао је.

Вучић је додао да је политичар "који највише у Србији имао телевизијских дуела".

Осврнувши се на државну помоћ младима од 100 еура и критике да је то популистичка мјера и поткупљивање гласача уочи избора, Вучић је рекао да би и представници опозиције то учинили да су, како каже, могли.

"И они би се тога сјетили, али нису могли. Није било здраве економије, ни инвестиција. Ми то можемо, а да не угрозимо стопу јавног дуга. Али, људи имају право да очекују још боље, да теже ка срећи", рекао је он.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
05. maj 2024 08:56