Aleksandar Vučić / - FOTO: PRINTSCREEN/TVPINK
04/04/2024 u 10:51 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Vučić objavio: Danka Ilić ubijena, uhapšene dvije osobe

Policija u Srbiji je uhapsila dvije osobe osumnjičene da su ubile dvogodišnju Danku Ilić, saopštio je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić na posebnoj sjednici Vlade Srbije.

- Imamo loše vijesti za ovo dijete, našu malu Danku iz Bora. Policija je uhapsila dva lica koja su, ako ovo dobro razumijem, izvršila ubistvo Danke i, koliko sam shvatio, priznali su djelo obojica. S kakvim mi monstrumima imamo posla - rekao je Vučić.

Dodao je da ih policija odvodi do mjesta "gdje su bacili tijelo djeteta".

Zahvalio je policiji na velikom trudu i angažmanu.

Očekuje se da tokom dana policija saopšti više detalja.

Potraga za nestalom Dankom Ilić (2), nažalost, dobila je tragičan epilog. Najcrnje slutnje porodice i javnosti su se obistinile, a jutros su uhapšene dvije osobe zbog sumnje da su automobilom usmrtili djevojčicu, a potom njeno tijelo bacili na divlju deponiju uz ”Starobanjski put” kod Bora.

Kriminalistička policija iz Bora uhapsila je radnike Javnog komunalnog preduzeća ”Vodovod” Bor S. J. (50) iz sela Luka i D. D. (50) iz sela Zlot.

- S.J. je osumnjičeni da je službenim vozilom ”fiat panda” u ulici Radomira Putnika udario u pješaka, dvogodišnju Danku, i usmrtio je. Zajedno sa kolegom D.D. tijelo djevojčice ubacili su u gepek vozila, nakon čega su se odvezli do divlje deponije na ”Starobanjskom putu” kod Bora gdje su tijelo izbacili sa desne strane puta - kaže izvor blizak istrazi.

S.J. se na teret stavlja da je time počinio teško krivično djelo protiv bezbjednosti javnog saobraćaja, a D.D. pomoć učiniocu posle izvršenog krivičnog djela. Obojici je nakon hapšenja određeno zadržavanje do 48 sati.

Deseti dan potrage za malom Dankom: Nije na snimku iz Beča, nastavlja se istraga

Istraga kriminalističke policije PU Bor ukazuje da se sve odigralo 26. marta oko 13:52 časova, odnosno svega sedam minuta nakon što je, prema prijavi majke, djevojčica nestala.

- S.J. se na teret stavlja da nije prilagodio brzinu kretanja vozila stanju i uslovima na putu usljed čega je prednjim desnim dijelom vozila udario u djevojčicu i usmrtio je - navodi izvor iz istrage.

Danka Ilić nestala je 26. marta oko 13.45 časova u Banjskom polju kod Bora. Bila je sa majkom i bratom kada je nestala i od tada joj se gubi svaki trag. Zbog njenog nestanka u Srbiji je prvi put aktiviran sistem "Pronađi me".

(Kurir.rs/ATV)

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
27. april 2024 08:56