АЛЕКСАНДАР ВУЧИЋ / - ФОТО: ПРИНТСКРИН/ПРВА
05/05/2022 u 10:40 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Вучић: Политичка позиција Србије никад тежа

Он је навео и да је синоћни разговор са косовским премијером Аљбином Куртијем у Берлину био "много тежак" и најавио да ће технички дијалог Београда и Приштине бити настављен 13. маја у Бриселу

Предсједник Србије Александар Вучић оцијенио је данас да је политичка позиција Србије "никад тежа" као и да је "додатно компликована" изјавама руског предсједника Владимира Путина.

Вучић је послије састанка са њемачком министарком спољних послова Аналеном Бербок у Берлину, рекао да је ситуација у којој се Србија налази с обзиром на кризу у Украјини, "готово немогућа".

- Ми смо трећег дана напада на Украјину саопштили наше стратешке ставове. Србија је већ 71 дан на истој позицији. Нијесам ни јуче током разговора са канцеларом Шолцом скривао нашу позицију - казао је Вучић у обраћању новинарима.

Поновио је да је Србија на европском путу, да се неће "окретати нигдје друго" као и да остаје војно неутрална.

Вучић је додао да разговори које је водио са њемачким званичницима нијесу били једноставни. "Нјемачка је најснажнија европска земља у сваком смислу, не можемо ми да бирамо и да мијењамо њихов став по питању Косова јер то се неће догодити. Задовољан сам великим интересовањем њемачких званичника за разговоре а сјутра ћу говорити зашто ће постојати још веће интересовање свих за Београд и Србију", рекао је Вучић.

Он је навео и да је синоћни разговор са косовским премијером Аљбином Куртијем у Берлину био "много тежак" и најавио да ће технички дијалог Београда и Приштине бити настављен 13. маја у Бриселу.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
07. maj 2024 17:25