/ - FOTO: YOUTUBE ALEKSANDAR VUčić
23/05/2023 u 12:13 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Vučić posjetio porodice ubijenih u masakru u Mladenovcu

Najmlađa žrtva ovog masovnog ubistva imala je 15 godina, a najstarija 25 godina

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić obišao je danas porodice ubijenih u masakru u Mladenovcu i Smederevu i razgovarao sa roditeljima i porodicama žrtava.

U Duboni je posjetio porodice Panić i Todorović, a u Orašju je razgovarao sa porodicama Stevanović, Milić, Milovanović i Mitrović, prenose Nezavisne.

Porodica Panić ostala je bez dvoje djece, sina koji je bio policajac i ćerke. Najmlađa žrtva ovog masovnog ubistva imala je 15 godina, a najstarija 25 godina.

Vučić je izrazio saučešće i rekao da vjeruje da će pravosudni sistem i institucije Srbije imati snage da na adekvatan način kazne ubicu i njegove pomagače i da je jedina prava kazna ona koja je najteža, prenosi Tanjug.

Masovno ubistvo u Mladenovcu i Smederevu dogodilo se 4. maja, kada je U.B. (2002), ubio osmoro ljudi, a 14 ranio iz automatskog oružja u selima Duboni i Malom Orašju u blizini Mladenovca, oko 60 kilometara od Beograda.

Kako je saopšteno iz MUP-a, u vikendici koju je koristio pronađen je čitav arsenal oružja, a policija je uhapsila odbjeglog 21-godišnjeg ubicu u blizini Kragujevca, kod rodbine kod koje se krio.

Odmah poslije ovog masovnog ubistva i ubistva djece u OŠ "Vladislav Ribnikar" u Beogradu trećeg maja, predsjednik Srbije Aleksandar Vučić saopštio je da će biti donesene mjere po hitnom postupku, a jedna od njih je pooštravanje uslova za posjedovanje oružja. Naveo je i da će potpuno razoružati Srbiju.

Vlada Srbije je petog maja usvojila mjere koje podrazumijevaju da Ministarstvo unutrašnjih poslova hitno pripremi izmjene i dopune Zakona o oružju i municiji, kojima bi se pooštrili uslovi za držanje i nošenje kratkog vatrenog oružja, a za one koji ne ispunjavaju pooštrene uslove biće predviđen obavezan otkup oružja.

Izmjenama Zakona biće predviđene i obavezne provjere lica kojima je dozvolјeno posjedovanje oružja (uklјučujući i lovačko oružje), a koje bi podrazumijevale obavlјanje ljekarskih, psihijatriskih i psiholoških pregleda, kao i obavezan test na psihoaktivne supstance.

Ove provjere biće vršene na šest mjeseci i na godinu dana.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
24. april 2024 00:01