Aleksandar Vučić / - FOTO: SNS
13/01/2023 u 11:42 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Vučić: Potpuno jasno da ZSO mora da se formira

Istog dana u Beču je Kurti izjavio da ga ne zanima ZSO. Juče je rekao da mu je poptuno prihvatljiv francusko-njemački predlog. Biće komplikovano i teško, nemamo mi tu saveznike, kazao je Vučić

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da je zadovoljan nakon sastanka sa visokim savjetnikom Stejt departmenta Derekom Šolem.

Vučić je nakon dodele nagrade autorima fotografija sa konkursa „Naša najlepša Srbija“ rekao da četiri teme bile „na stolu“ tokom razgovora.

- Bile su četiri ključne teme – Kosovo i Metohija, bilateralni odnosi, približivanje mogućem početku strateškog dijoga Srbije i SAD. Treće je situacija u regionu i četvrto rat u Ukrajini. Razgovarali smo i o francusko-njemačkom predlogu, govorili smo i o Zajednici srpskih opština. Zahvalio sam se za to što su Šole i američka delegacija instistirali na sprovođenju Briselskog sporazuma - poručio je Vučić i dodao:

„Dobro je da je sada potpuno jasno da se mora formirati ZSO. Nažalost, istog dana u Beču je Kurti izjavio da ga ne zanima ZSO. Juče je rekao da mu je poptuno prihvatljiv francusko-njemački predlog. Biće komplikovano i teško, nemamo mi tu saveznike.“

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
15. maj 2024 13:40