Александар Вучић / - Фото: РТРС
30/10/2021 u 23:03 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Вучић: Повећање плата и пензија од 1. јануара

Сви здравствени радници, припадници војске и радници у социјалном сектору имаће повишицу од осам одсто, а остали око седам одсто, рекао је Вучић

Предсједник Србије Александар Вучић изјавио је да ће минимална зарада од јануара наредне године бити 35.025 динара, јавља N1.

-Ми смо одлучили  да минимална зарада буде повећана за 9,4 одсто. Тај минималац износиће 35.025 динара. То је око 115 одсто повећање номинално. Инфлација наша ће, према процени, бити око 3,5 одсто- рекао је Вучић за телевизију B92.

Он је рекао да од 1. јануара следи повећање пензија, за 5,5 одсто.

-Уз то иде додатак од 20.000 динара, а ми ћемо имати још помоћи и подршке за пензионере- казао је он.

Према његовим ријечима, плате у јавном сектору ће расти између седам и осам одсто.

-Сви здравствени радници, припадници војске и радници у социјалном сектору имаће повишицу од осам одсто, а остали око седам одсто-рекао је Вучић.

Он је нагласио да је задовољан због стопе раста коју ћемо имати, а уз комбиноване стопе из ове године од 7,5 одсто и прошлогодишње стопе, са кумулативних 6,7 одсто „бићемо најбољи у Европи“.

-Рачунали смо да ће наш дефицит бити око 3,8 милијарди еура, али је пројекција у међувремену смањена, да би данас дефицит био 98 милијарди динара или око 800 милиона еура- казао је Вучић и додао да за грађане то значи  Србија има здраву економију и нижу стопу јавног дуга, „па ће годину завршити са око 50 одсто учешћа јавног дуга у бруто домаћем производу“.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
16. maj 2024 03:12