Vučić i Meloni / - FOTO: INSTAGRAM/BUDUCNOSTSRBIJEAV
06/12/2022 u 18:38 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Vučić pozvao Meloni da posjeti Srbiju

Saglasili smo se da je integracija regiona od velikog značaja za očuvanje mira, ali i za ekonomski napredak ovog djela Evrope, poručio je Vučić

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić saopštio je danas da je čestitao italijanskoj premijerki Đorđi Meloni na preuzimanju dužnosti i pozvao je da posjeti Srbiju.

On je na svom Instagram profilu objavio da je na današnjem samitu Evropske unije (EU) i Zapadnog Balkana u Tirani u razgovoru s Meloni naglasio da bi održavanje Četvrte zajedničke sjednice dviju vlada predstavljalo odličan kontinuitet bliske saradnje dvije zemlje, kao i dodatni podstrek unapređenju sveobuhvatnih odnosa.

- Srbija cijeni partnerstvo sa Italijom i njenu snažnu podršku EU putu Srbije kao i zemljama Zapadnog Balkana. Saglasili smo se da je integracija regiona od velikog značaja za očuvanje mira, ali i za ekonomski napredak ovog djela Evrope - poručio je Vučić.

Predsjednik Srbije se sastao i s premijerom Belgije Aleksanderom de Kroom i taj susret opisao kao koristan i direktan razgovor o svim pitanjima od značaja za jačanje bilateralne saradnje, ali i za mjesto Srbije u EU porodici.

Ranije danas Vučić se sastao i s premijerom Holandije Markom Rutom, predsjednikom Mađarske Viktorom Orbanom i predsednikom Francuske Emanuelom Makronom i drugima.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
19. april 2024 10:54