Александар Вучић / - РТРС
01/07/2021 u 12:35 h
Dan.Dan.
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Вучић: Пресуда шефовима ДБ слика и прилика Хага

Морамо да идемо уздигнуте главе, штитимо своје интересе и да будемо и трудимо се да будемо део Европе и света, додао је он

Предсједник Србије Александар Вучић прокоментарисао пресуду бившим челницима ДБ Јовици Станишићу и Франку Симатовићу Френкију, изречену јуче у Хагу, наводећи да је то "слика и прилика политичког деловања Хашког трибунала", пише Nova S.

-Можемо да говоримо ко је одговоран током ратова али ово није ни вријеме, ни мјесто. Мислим да је страховито важно да укажемо грађанима Србије да су у предметима Маркач и Готовина промјењена правила и судска пракса--истакао је предсједник Србије.

Промјеном те праксе, објаснио је Вучић, односно избацивањем дјела у ком треба да се види лични утицај у зони ратних дејстава, односно да постоји лични акт наређења или позива на наређење, они су ослобођени.

-Неки кажу да су хашке судије за то узеле огроман новац да то измјене, али то нећу да коментаришем. Али, тако су Готовина, Маркач, али и Перишић, а први пут и Станишић и Симатовић буду особођени. Али, после три године враћају судску праксу на старо и они сада бивају осуђени-рекао је Вучић.

-Мислим да је то слика и прилка политичког дјеловања Хашког трибунала, али ми Срби морамо да разумијемо шта им је била намјера и шта су нам послали као поруку. Треба да схватимо позицију своју сада, да чувамо мир и стабилност. Ово је освета над нама која је је спроведена, али не схватам за шта. Не желим да кажем да смо ми били анђели, напротив, али сад се питам има ли краја- рекао је он и додао:

-Морамо да идемо уздигнуте главе, штитимо своје интересе и да будемо и трудимо се да будемо део Европе и света-додао је он.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
18. april 2024 23:39