Александар Вучић / - РТРС
01/10/2021 u 15:01 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Вучић проглашен за почасног грађанина Јагодине

- Он је заслужан што Србија није реаговала на те провокације, а успјела је да сачува и мир и свој народ на Косову и Метохији и да дођемо до неког компромиса - изјавио је данас предсједник Скупштине града Јагодине Драган Марковић Палма.

Одборници Скупштине града Јагодине су данас једногласно донели одлуку да се предсједник Србије Александар Вучић прогласи за почасног грађанина града Јагодине.

Поред Вучића, титулу почасног грађанина Јагодине понеће и власник немачке компаније Фишер, професор Клаус Фишер, који је у Јагодини отворио једну фабрику, а наредне године отвориће другу и тренер Женског рукометног клуба Јагодина Драган Марков, који је предводио ЖОРК Јагодину у највећим успесима у историји колективног спорта у Јагодини, освојивши три шампионата Србије за редом, три Купа Србије, два Супер купа и Свесрпски куп.

- Предсједника Србије Александра Вучића смо предложили за почасног грађанина града Јагодине не само зато што је створио услове да сваки град и општина у Србији могу да доводе инвеститоре, да граде фабрике и отварају нова радна мјеста већ и зато што Србија под његовим вођством чува мир и стабилност на Балкану и што међународни односи наше земље нису више као што су некада били, него су најбољи у историји. Видјели смо протеклих дана каквој је провокацији Србија била изложена од стране косовских Албанаца, који нису смјели да уђу са дугим цијевима на сјевер Косова и Метохије. Очигледно је да су косовски Албанци добили зелено свијетло од неке државе, а разлог такве врсте напада на Србију је брз економски раст Србије, да би нас успорили и вратили у 90 – те године када је наша држава имала много проблема. Он је заслужан што Србија није реаговала на те провокације, а успјела је да сачува и мир и свој народ на Косову и Метохији и да дођемо до неког компромиса - изјавио је данас предсједник Јединствене Србије и Скупштине града Јагодине Драган Марковић Палма.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
28. april 2024 03:40