Рама и Вучић / - РТРС
22/06/2022 u 12:39 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
StoryEditor

Vučić, Rama i Kovačevski odlučili: Zajedno će učestvovati na Samitu EU-Zapadni Balkan

Kako se navodi, usaglašeni su i principi koji će predstavljati glavnu okosnicu razgovora sa brojnim zvaničnicima Evropske unije

Nakon detaljnih i sveobuhvatnih konsultacija sa saradnicima i članovima vlada, predsjednik Srbije Aleksandar Vučić, premijer Albanije Edi Rama i premijer Sjeverne Makedonije Dimitar Kovačevski, razmotrene su okolnosti i doneli odluku o zajedničkom odlasku na samit EU-Zapadni Balkan, koji će se održati u Briselu 23. juna 2022. godine, saopšteno je iz kabineta predsjednika Srbije.

Kako se navodi, usaglašeni su i principi koji će predstavljati glavnu okosnicu razgovora sa brojnim zvaničnicima Evropske unije.

- Imajući u vidu da Republika Srbija, Republika Albanija i Republika Sjeverna Makedonija doslijedno zastupaju interese svojih građana i cijelog regiona Zapadnog Balkana na svim relevantnim međunarodnim forumima, odluka o učešću i zajedničkom pristupu na samitu u Briselu predstavlja još jedan korak u borbi za napredak naših zemalja, ali i jasan signal da i pored brojnih prepreka, nastavljamo da dajemo konstruktivan doprinos na putu ka evrointegracijama, stoji u saopštenju.

Dodaju da su svesni da teme o kojima će razgovarati na samitu neće biti lake, ali da će njihovo učešće još jednom pokazati i potvrditi posvećenost evropskom putu Srbije, Albanije i Sjeverne Makedonije.

- Takođe, dogovoreno je da na sastancima u Briselu nastavimo da se borimo za dijalog kao glavni i jedini ispravan model za rješavanje svih otvorenih pitanja, uz ulaganje napora za jačanje međusobnog povjerenja i intenziviranje komunikacije sa zvaničnicima Unije, sve u cilju nastavka borbe za što bolji život svih naših građana, zaključuje se u saopštenju.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
22. jun 2022 12:39