Aleksandar Vučić / - FOTO: SNS
05/04/2023 u 17:29 h
Dan portalDan portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Vučić: Riječ Srbije ozbiljnija nego nečije nuđenje potpisa

Normalizacija odnosa je od suštinskog značaja, moramo da živimo jedni pored drugih i jedni sa drugima, da nam odnosi budu bolji, napomenuo je Vučić

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da je ministru spoljnih poslova i međunarodne saradnje Ujedinjenih Arapskih Emirata Abduli bin Zajedu al Nahjanu rekao da je riječ Srbije "ozbiljnija nego nečije nuđenje potpisa", kada je riječ o normalizaciji odnosa sa Prištinom, ali da postoje stvari o kojima Beograd ne može ni da razgovara.

Vučić je, posle sastanka u Palati Srbija, rekao da mu je Al Nahjan spomenuo utiske iz Prištine, gdje je boravio prije dolaska u Beograd, a da će on kao predsjednik Srbije o svim problemima u dijalogu govoriti sutra u programu Radio-televizije Srbije, prenosi N1.rs.

-Ukazao sam mu koje su teškoće i zahvalan sam na svakoj vrsti podrške koja dolazi iz Emirata. Spomenuo mi je iskustva nacija u Zalivu koje nisu međusovno razgovarale i vodile ratova, sada razgovaraju, uspostavile su dugoročni mir, punu stabilnost i želja mu je da se to proširi i na Balkan- kazao je Vučić.

Dodaje da "normalizacija odnosa je od suštinskog značaja, moramo da živimo jedni pored drugih i jedni sa drugima, da nam odnosi budu bolji".

Vučić je istakao da nije optimista, ali će Srbija dati sve od sebe da se uspostavi normalizacija, a posvećenost druge strane olakšala bi noralnom životu za sve na Zapadnom Balkanu.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu

Izdvojeno

18. maj 2024 22:19