Александар Вучић / - Фото: РТРС
22/09/2021 u 19:57 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Вучић: Србиjа би признала независност Косова повлачењем мjера

Премиjер Косова Албин Курти изjавио jе данас да jе Влада Косова заинтересована за траjно рjешење проблема слободе кретања грађана двиjе земље и да ће одлуку повући ако тако поступи и српска страна

Предсjедник Србиjе Александар Вучић рекао jе да, када би Србиjа повукла своjе мjере према Косову, да би тиме заправо признала њихову независност.

Према његовим риjечима, то jе оно што премиjер Косова Албин Курти хтио да каже, када jе рекао да ће повући мjере непризнавања српских таблица, када и Србиjа буде повукла своjе мjере, јављају агенције, преносе медији.

– Он каже ‘па не, све jе у реду, ми смо мирни и добри, само ви повуците ваше мjере’. Какве мjере? Да повучемо мjере да смо ми суверена држава, а да они ниjесу суверена држава? Кад повучемо те мjере, Косово jе независно и Србиjа jе признала Косово – рекао jе Вучић новинарима испред цркве Светог Ђорђа у Будимпешти.

Вучић jе рекао да Брисел може да организуjе “шта год хоће”, мислећи на састанак између њега и Куртиjа о коме jе данас било риjечи, и нагласио да он “неће да пристане на оно што они мисле да ће да пристане”.

– Постоjи само jедна могућност. Вратите се на оно што jе било приjе 20. септембра, а онда можемо да разговарамо о чему год хоћете. А приjе тога да они нама говоре ‘повући ће они Росу, а ти Вучићу дођи да разговараш’, а они ће у међувремену да скидаjу таблице – не може. Може на силу”, истакао jе Вучић.

Премиjер Косова Албин Курти изjавио jе данас да jе Влада Косова заинтересована за траjно рjешење проблема слободе кретања грађана двиjе земље и да ће одлуку повући ако тако поступи и српска страна.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
20. april 2024 16:55