Александар Вучић / - дан
26/12/2021 u 19:56 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Вучић: Србија је земља Бошњака колико и других грађана

Вучић је у разговору са мјештанима Сјенице поручио Бошњацима да треба да се осјећају једнако са осталим грађанима Србије

Предсједник Србије Александар Вучић поручио је Бошњацима да је Србија њихова земља колико и његова и било ког грађанина Србина или Мађара, Румуна и било које друге националности.

Вучић је у разговору са мјештанима Сјенице поручио Бошњацима да треба да се осјећају једнако са осталим грађанима Србије.

- Моја порука је да Србија јесте ваша држава једнако колико и моја и сваког Србина у овој сали и на сваком другом мјесту - поручио је Вучић, након чега је добио велики аплауз.

Вучић је поручио Бошњацима да суде искључиво на основу дјела и да виде шта је урађено за њих, а не да слушају приче.

Он је рекао да је његов приједлог предсједнику Турске Реџепу Тајипу Ердогану и лидеру СДА у БиХ Бакиру Изетбеговићу био да се уради ауто-пут од Котромана до Сарајева у дужини око 100 километара, пошто зна колико грађани у том дијелу Србије воле да иду у Сарајево, како би могли да стигну за свега два и по сата.

Фадил Никшић из Кладнице поручио је Вучићу да је Сјеница и његов град.

- Дошли сте овдје као предсједник послије 100 година да обиђете Сјеницу и урадили сте за двије године 100 километара модерног асфалта на Пештеру и хвала вам на томе. Урадили сте више крупних пројеката него сви предсједници, од краља до сада. То сви овде потврђују - поручио је Никшић.

Он је захвалио Вучићу и што је, како је рекао, поштовао муфтију Муарема Зукорлића и сарађивао са њим на часним основама.

- И наш муфтија је оставио бошњачком народу да је и нама држава Србија и ми ћемо то поштовати. Уважени предсједниче, да поштујете своје Бошњаке, који ће се одужити на сваки начин нашој Републици Србији - поручио је Никшић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
15. maj 2024 21:16