Aleksandar Vučić / - PRINTSKRIN TV PRVA
25/06/2023 u 11:17 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Vučić: Srbija neće nikada podržati puč u Rusiji ili u nekoj drugoj zemlji

Vučić je ocijenio da će pobuna paravojne grupe Vagner u Rusiji ipak ostaviti posljedice na situaciju u Ukrajini, ali i na Rusiju, jer "Rusija ne može da pobjedi kolektivni zapad koji pomaže ukrajinsku borbu"

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da Srbija kao država neće podržati puč u Rusiji, niti u bilo kojoj zemlji.

- Srbija kao ozbiljna država nikada neće podržati puč, prevrat vojnim sredstvima. To su stvari koje ne možete da dozvolite - rekao je Vučić za televiziju Pink, prenosi RTS.

On je dodao da Srbija nije podržala puč u Turskoj 2016. godine, ni u Rusiji i niti će u nekoj drugoj zemlji.

Vučić je ocijenio da će pobuna paravojne grupe Vagner u Rusiji ipak ostaviti posljedice na situaciju u Ukrajini, ali i na Rusiju, jer "Rusija ne može da pobjedi kolektivni zapad koji pomaže ukrajinsku borbu".

Predsjednik Srbije je dodao da je pobuna zaustavljena zahvaljujući "oštrom stavu ruskog predsjednika Vladimira Putina".

Prema njegovim riječima, Putin ima sada težak zadatak da podigne motivaciju svoje vojske uz ocjenu da je "greška što je Vagneru data ogromna moć".

Vučić je rekao da ne bi komentarisao kako bi eventualno slabljenje moći Putina moglo da utiče na Srbiju.

Borci paravojne grupe Vagner napustili su štab ruske vojske u Rostovu na jugozapadu Rusije, sa svojim vođom Jevgenijem Prigožinom na čelu konvoja. Prigožin poslije pobune treba da ode u Bjelorusiju, kako je dogovoreno na pregovorima sa bjeloruskim predsjednikom Aleksandrom Lukašenkom.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
27. april 2024 23:05