/ - ALEKSANDAR VUčIć
02/10/2023 u 19:46 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Vučić: Srbiji nije odgovarao incident na Kosovu

On je demantovao da je Srbija gomilala vojsku na Administrativnoj liniji sa Kosovom, istakavši da je prethodnih dana bilo 60 odsto manje vojnika nego prošle godine

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić je gostujući u emisiji Kristijane Amanpur na televiziji CNN izbjegao da direktno odgovori na pitanje da li će Milan Radoičić, potpredsjednik Srpske liste odgovarati zbog incidenta na Kosovu.

Vučić je rekao da će “naravno odgovorati svi ljudi koji su počinili krivična djela”, te da će tužilaštvo uraditi svoj dio posla.

On je istakao da Srbiji nikako nije odgovarao incident na Kosovu, te da je Srbija bila konstruktivan partner u pregovorima sa Kosovom, za razliku od druge strane. On je rekao da je Priština nije radila na sprovođenju dogovora, te da je od dolaska na vlast Albina Kurtija sprovodila “tiho etničko čišćenje”.

Vučić je demantovao da je Srbija gomilala vojsku na Administrativnoj liniji sa Kosovom, istakavši da je prethodnih dana bilo 60 odsto manje vojnika nego prošle godine.

On je istakao da je prošle godine bilo oko 14 hiljada pripadnika vojske na administrativnoj liniji, a da je nakon incidenta u Banjskoj, oko osam hiljada. Pošto su uslijedili pozivi iz SAD da se smanji broj vojnika, Vučić je rekao da se broj smanjio na oko četiri i po hiljade.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
03. jun 2024 20:44