/ Фото: Архива
05/11/2021 u 13:46 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Вучић тужио Ђиласа због изјаве да је ментално оболио

Са друге стране, Ђиласов адвокат тврди да није незаконито бити болестан, нити је то срамота

Предсједник Србије Александар Вучић тужио је лидера Странке слободе и правде Драгана Ђиласа због његовог интервјуа за Нова.рс у ком је навео да је предсједник Србије ментално оболио човјек.

Вучићев адвокат Драган Палибрк је, како сазнаје Нова.рс, одговорио противтужбом на тужбу коју јеЂилас поднио против његовог клијента.

Тужбу против Вучића, Ђилас је поднио због тврдње “да је пљачкао грађане Србије” и “да је злоупотријебио положај и јавну функцију као градоначелник Београда и тако до противправног стицања имовинске користи”.

Вучић се одлучио на противтужбу, између осталог, због интервјуа који је Ђилас дао порталу Нова.рс, а у ком је оцијенио да је предсједник Србије ментално оболио човјек.

У одговору на противтужбу, коју потписује Ђиласов Владимир Тодорић, наводи се да у интервјуу, датом у мају, не стоји никакав анимозитет, уз напомену да сваки грађанин има право на свој доживљај предсједника Републике.

Портал Нова.рс имао је увид у одговор упућен поводом Вучићеве противтужбе у ком се, између осталог, наводи да није незаконито бити болестан, нити је то срамота.

- То само по себи није увреда. Није тачно да иза овакве изјаве стоји некакав анимозитет, могуће је сасвим супротно – жеља за елиминисањем било каквих ненормалности у дијалогу. Сваки грађанин Србије има право на свој доживљај предсједника Републике и има право да то изрази уколико то нису чињеничне твдрдње које крше претпоставку невиности - пише, између осталог, у одговору.

Даље се подсјећа да је Ђилас у поменутој изјави објаснио зашто је његов утисак да је тужени ментално оболио, уз напомену:

- Уколико је изречена оцјена чињенична тврдња, а не вриједносни суд, то се онда може провјерити, а начин за то је такође одговарајуће вјештачење које ће по потреби бити предложено на припремном рочишту - наводи се у одговору.

Противтужбу Вучићев правни тим поднио је након што се шест одржаних рочишта. Kако је речено порталу Нова, ни на једном се предсједник Србије није појавио.

Због тога и вјероватноће да би могли да изгубе спор, Вучићев адвокат је одлучио да поднесе контратужбу, оцијенили су из Ђиласовог правног тима.

Тужбу против Ђиласа, Вучић је поднио и због његове изјаве да ће “одговарати због лажи о тајним рачунима на Маурицијусу”, због тврдње да су криминалци и батинаши, укључујући и навијачке групе Вељка Беливука, слободно могли да се крећу током ванредног стања.

Разлог за противтужбу, Вучић и његов правни тим су пронашли у изјави Ђиласа да је предсједник Србије “лажов и кукавица која бјежи са суђења”.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
06. maj 2024 08:09