Вучић / Фото: Фејсбук
12/02/2022 u 22:46 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Вучић: У животу сам једном погнуо главу и то у Сребреници

Ни после 30 година нисмо успјели да превазиђемо и да показујемо елементарно поштовање према другима, каже предсједник Србије

Предсједник Србије Александар Вучић рекао је за ТВ Прва да је једна његова ријеч о Сребреници може да скупо кошта Србију.

Говорећи о Сребреници, Вучић је напоменуо да је био у Поточарима на обиљежавању 20 година злочина у Сребреници да положи цвијет.

- Погнуо сам главу и то је био једини тренутак када сам погнуо главу иако сам присуствовао нечему што је било горе од најгорег линча. Потребно је да покажемо пијетет и поштовање према жртвама - казао је Вучић.

Вучић је рекао да је то постао језик и политичка матрица за напад на Србију.

-Пођите на било који сарајевски портал, видећете по хиљаду пута 'геноцидна Србија', 'четници'... То је много опасније него што ћете да видите десетак графита. То што се збива на интернету је 1.000 пута опасније од тога што ћете видети на некој тараби. Ми ни после 30 година нисмо то успели да превазиђемо и да показујемо елементарно поштовање према другима. Чак и они говоре о вишеструко већем броју страдалих у Јасеновцу него у Сребреници, ја то сматрам језивим злочином, све остало су правне формулације. Неко мисли ако каже геноцид постоји поштовање, ако не каже нема поштовања, а заправо је ствар у политичким последицама. Немојте да нам причате једно, а да је у позадини нешто друго. Једна моја реч би могла скупо да кошта нашу земљу и у политици и правно и на сваки други начин. Не могу да поднесем ни аутошовинизам, за нас је важно да показујемо поштовање према бошњачким жртвама- закључио је Вучић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
26. april 2024 20:53