/ - ALEKSANDAR VUčIć
29/06/2022 u 20:04 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Vučić upozorava: Kosovske vlasti spremaju novu Oluju, hoće da protjeraju Srbe

Godinama trpimo laži. Nije problem što oni misle da smo mi glupi, nego što misle da su oni mnogo pametni, kazao je on

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić ocijenio je večeras da su odluke kosovskih vlasti o tablicama donijete sa ciljem da se protjeraju Srbi sa sjevera Kosova, dok je odluka o ličnim kartama skraćivanje prava ulaska na Kosovo.

Podsetimo, ranije danas je Vlada Kosova uspostavila reciprocitet za ulazak državljana Srbije na Kosovo.

Vlada Aljbina Kurtija je danas odlučila da primijeni istu mjeru kao i zvanični Beograd, koji ne prihvata lične karte, ali građanima Kosova na ulazu daje pismo koje zamjenjuje identifikaciona dokumenta.

- Mi smo uvijek spremni za dijalog, dok neki drugi nikada nisu spremni za suštinski dijalog, ali imaju podršku zapadnih sila. Riječ je o tome da su donijeli dvije odluke u svojim institucijama jedno je skraćivanje prava ulaska sa ličnim kartama na Kosovo. Druga odluka je donijeta sa jedinim ciljem da se protjeraju Srbi- rekao je Vučić.

Vučić je naveo da ako Priština ne ubijedi Srbe da preregistruju tablice, da će onda kosovske institucije "otimati tablice i vozila Srba".

- Računaju da će Srbi da napusti sjever Kosova- ocijenio je Vučić.

Vučić je istakao kako je albansko rukovodstvo navodno dobilo podršku od Velike Britanije, Njemačke i ostalih zemalja Kvinte.

- Godinama trpimo laži. Nije problem što oni misle da smo mi glupi, nego što misle da su oni mnogo pametni. Priština planira opšti napad na sjever Kosova do 1. oktobra- upozorio je on. 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
19. april 2024 13:58