/ - FOTO: FACEBOOK, ALEKSANDAR VUčIć
24/11/2022 u 14:06 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Vučić uvjeren: Da sjutra uvedemo sankcije Rusiji, odmah bi nam tražili nezavisnost Kosova

Nisam se mnogo uznemirio zbog preporuka Evropskog parlamenta, dokon pop i jariće krsti, kazao je on

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da bi Evropska unija kada bi Srbija sjutra uvela sankcije Rusiji, usvojila rezoluciju kojom traži od Srbije da prizna nezavisnost Kosova.

- Evropski parlament doneo je preporuke, a ne rezoluciju. I nije riječ samo o sankcijama. U tim preporukama EP se nalazi da moramo da priznamo nezavisno Kosovo. Narod treba da zna šta traže od nas i mnogo teže od sankcija je to što od nas traže obostrano priznanje. Sve i da sjutra uvedemo sankcije Rusiji potapšali bi nas po leđima i prekosjutra bi donijeli rezoluciju da treba da priznamo nezavisnost Kosova, ja sam to govorio i sada je to potvrđeno- naglasio je on.

Vučić je rekao da nije uznemiren zbog preporuka Evropskog parlamenta.

- Nisam se mnogo uznemirio zbog njihovih preporuka, dokon pop i jariće krsti. Izgleda da im sve ide kao po loju, pa su zabrinuti za naše odluke. Hvala im za brigu, nismo zainteresovani za međusobno priznanje sa Prištinom- poručio je Vučić.

Što se tiče sankcija Rusiji, naveo je da Srbija umije sama da donosi odluke i razumije potrebe svoje zemlje i građana, dodajući da čestita Evropi, jer su, "usrećili" svoje zemlje i narode sankcijama Moskvi.

- Mi ćemo da nastavimo da slušamo sve što govore, da pokazujemo poštovanje, a odluke ćemo da donosimo u interesu našeg naroda i države- zaključio je Vučić.

Odgovarajući na pitanje o dogovoru Beograda i Prištine o tablicama, Vučić je rekao da je to mala taktička pobeda,

- Tablice ostaju i opstaju, to je ono što je važno. Ljudi mogu nesmetano da voze automobile sa ovim tablicama, bez kazni i ičega. To je mala taktička pobjeda koja će nas voditi u još težu situaciju i težim pritiscima, i zato kod mene ne možete vidjeti preveliku radost jer znam da nas čekaju teška vremena. Zadovoljan sam što smo sačuvali mir za svoj narod - zaključio je on. 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
16. april 2024 17:28