Aleksandar Vučić / Instagram
28/06/2023 u 19:06 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Vučić: Vidovdan je najveći dan za Srbe, ali i dan velikih tragedija

Danas je vrijeme da gledamo u budućnost, ne samo za priču o putevima i prugama, već prilika da govorimo o budućnosti i napretku Srbije, jer ovo mora da bude budućnost, rekao je Vučić

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da je Vidovdan „dan kada smo počinjali velike stvari, ali i dan sramote, jer je na taj dan isporučen predsjednik SRJ Slobodan Milošević Haškom trubunalu”.

"Mogli su to i drugi dan, ali onima koji su nas tlačili to je bila suština, jer oni vole simbole a mi smo bili pomagači u dokazivanju naše nemoći. Danas je vrijeme da gledamo u budućnost, ne samo za priču o putevima i prugama, već prilika da govorimo o budućnosti i napretku Srbije, jer ovo mora da bude budućnost i da razmislimo da li možemo više brige za ljude da pokažemo", rekao je Vučić.

On je kao primjer naveo da je kada je na putu za Novi Sad vidio prevrnut kamion sa vozačem, stao sa svojim timom da pomogne vozaču, a da je za to vrijeme 20, do 25 vozila samo prošlo.

"To govori o nama. Moramo sebe da promijenimo, gdje smo to žurili. Danas bih i o tome govorio", rekao je Vučić.

Predsjednik je istakao da je napravljeno stotine kilometara puta, kao i da su ministar finansija Siniša Mali i premijerka Ana Brnabić uradili sve da imamo punu fistkalnu stabilnost.

"Žao mi je što se bavim očuvanjem mira, ali i dalje nema sankcija za Srbiju, a za neke koji su im čedo sankcija ima. Ni uspjehe nismo u stanju da primijetimo i prihvatimo", rekao je Vučić.

(Telegraf.rs)

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
29. april 2024 15:22