Александар Вучић / - ФОТО:РТВ
29/07/2021 u 10:00 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Вучић: За двије године нема граница између Србије, Македоније и Албаније!

Вучић је најавио нове састанке политичара у региону и рекао да је сарадња одлична

Ако за двије године дођемо дотле да немамо границе између нас и да камиони могу слободно да пролазе, као и аутомобили, онда ми се чини да смо постигли нешто о чему смо маштали. Нисам сигуран колико ће сви да буду пресрећни због тога у свијету и Европи, али ми ћемо бити срећни , рекао је предсједник Србије Александар Вучић, који борави у Скопљу, а након разговора са представницима Сјеверне Македоније и Албаније.

Вучић је рекао да ће регионална сарадња помоћи да се смање трошкови привреде.

Расте трговинска размјена и верујем да смањимо оперативне трошкове, да штедимо десетине милиона, стотине милиона, па и милијарде евра, каже Вучић.

Вучић је најавио нове састанке политичара у региону и рекао да је сарадња одлична.

Одлично се разумијемо, гледамо шта можемо заједнички да урадимо. У Београду имамо дводневни састанак. До 15. октобра министри морати да испуне одређене обавезе по питану договора из Скопља. Прије краја године ћете видјети доста тога. Већ сад можете у Албанију са личном картом. На нама је да радимо што можемо више.

Истакао је да су многе компаније заинтересоване да се укључе у заједничке пројекте али је подсјетио и на то да нам недостају занатлије.

217 компанија из Србије ће учествовати на економском форуму али и компаније из Сјеверне Македоније, из Бугарске, са територије Косова, компаније Француске, заинтересоване да учествују у томе. Ако желите да привучете компаније, морате схватати да нам треба више радне снаге. Већ сад немамо занатлије. Немамо браваре, тесаре, месаре, водоинсталатере и морамо да проналазимо нове путеве. Уједињивање тржишта рада можемо да надохнадимо те недостатке, прича предсједник.

Пресједник Србије је рекао и да се ради на међусобном признању академских квалификација.

– Радиће се на међусобном прихватању академских квалификација, али и професионалних, да грађевинац у Тирани буде прихваћен у Београду и обрнуто. То ће да нас приближи додатно, да снажи наше економије, да обезбјеђујемо бољи животни стандард за наше људе.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu

Izdvojeno

23. april 2024 23:45