/ -FOTO: FACEBOOK, ALEKSANDAR VUčIć
29/08/2022 u 17:43 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Vučić: Srbija je pozornica za rat Istoka i Zapada, pokušavamo da preživimo

Ovdje postoji posredni sukob između Istoka i Zapada. Pokušavamo da preživimo sa što manje rana i ožiljaka, rekao je Vučić

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić, izjavio je u intervjuu za Rojters da je Srbija pozornica za posrednički rat između Istoka i Zapada.

U razgovoru za ovaj britanski medij  Vučić je rekao da Beograd nastoji da održi delikatan balans između svoje ambicije da se pridruži Evropskoj uniji i veza sa Rusijom i Kinom.

- Ovdje postoji posredni sukob između Istoka i Zapada. Pokušavamo da preživimo sa što manje rana i ožiljaka- rekao je Vučić.

Govoreći o situaciji na Kosovu, Vučić je rekao da ne vjeruje da vlasti u Prištini žele "ozbiljan razgovor ili ozbiljan dijalog" ali da su verovali da mogu da nametnu svoje planove uz podršku Zapada.

- Vjerujem da će one zemlje koje štite takozvanu nezavisnost Кosova ubijediti prištinski režim da se ne igra sa sukobom u regionu koji je svakako pun problema- naveo je on i dodao da se u narednim nedeljama očekuju dodatni razgovori i šatl diplomatija izaslanika EU i SAD u cilju rešavanja pitanja automobilskih tablica.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
01. maj 2024 06:19