/ -Фото: Фејсбук
20/09/2021 u 15:12 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Вучић: Још синоћ смо знали да Приштина планира покрет снага на сјеверу Косова

Ситуација је веома озбиљна, поручује предсједник Србије

Предсједник Србије Александар Вучић заказао је за сјутра у 10 сати хитну сједницу Савјета за националну безбједност на којој ће главна тема бити дешавања на Косову и Метохији.

Како се очекује, на сједници ће бити ријечи о најновијим дешавањима на Косову и Метохији после одлуке о скидању таблица на административним прелазима.

Поводом ситуације на сjеверу Kосова и распоређивања специјалних полицијских снага Росу, у свом обраћању је навео да је ситуација веома озбиљна.

Kако је истакао то је тако када "имате посао са људима којима је једини циљ како да прошире своју власт или моћ, а не како да учине нешто добро за грађане, а онда је тешко да се дође до рационалних рјешења".

- Још синоћ смо знали да Приштина планира покрет својих специјалних снага на сјевер и да су оне прешле јутрос на север и то је по шести пут око 350 лица више од 20 возила и снајпериста - рекао је Вучић.

Истакао је да је данас један од најтежих дана за српски народ на сјеверу Kосова. 

- Приштина демонстрира силу. У овом тренутку не видим смисао дијалога. Србија неће дозволити да се понови погром из 2004. године- закључио је он. 

Подсјећања ради, раније данас Вучић је на свом Инстаграм профилу навео да је са Мирославом Лајчаком разговарао о „тешкој кризи на Kосову и Метохији“ и да ће „о свему што се збива на сјеверу покрајине ускоро обавијестити јавност“.

image
-FOTO: INSTAGRAM

Подсјетимо, специјалне јединице косовске полиције Росу распоређене су од јутрос на два административна прелаза – Јарињу и Брњаку.

Како јављају медији, на дјелу је увелико одузимање таблица са ознакама са сјевера Косова, а возила са ознакама из централне Србије морају да узимају пробне ознаке и да плаћају таксу.

На најаву Вучићевог кабинета реаговала је Милица Ђурђевић из Завјетника, наводећи да се хитна сједница о дешавањима на Косову заказује одмах, а не за сјутра.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
04. maj 2024 02:56