Вучић / Фото: Фејсбук
21/03/2022 u 21:09 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Вучић заказао сједницу Савјета за безбједност, чека се одговор Црној Гори

Теме ће бити и Аљбин Kурти, пријетње санкцијама Србији, а биће ријечи и о набавци нафте за српско тржиште

Предсједник Србије Александар Вучић заказао је за сјутра у 12 сати сједницу Савјета за националну безбједност, потврђено је Танјугу у Предсједништву.

Вучић: Због забране гласања Црна Гора ће добити одговор, ово ни Мило није радио

Kако је речено, разговараће се о најважнијим актуелним темама, а међу њима су одбијање Аљбина Kуртија да се избори одрже на Kосову и Метохији, пријетње санкцијама Србији, а биће ријечи и о набавци нафте за српско тржиште.

Такође, анализираће се и сва дешавања, посебно имајући у виду кризу са снабдијевањем основним животним намирницама у Европи.

Очекује се и да се Вучић огласи око односа са Црном Гором, будући да је данас изјавио да је Влада Црне Горе, на челу са Здравком Кривокапићем забранила гласање у Беранама и појединим мјестима за изборе у Србије, најављеним за 3. април. 

- Сјутра ће и Црна Гора, али и Kурти добити одговор, знате какав ће одговор да добију. Одговор озбиљних и одговорних људи, али ће бити са далекосежним последицама - рекао је Вучић-

Подсјетимо, раније данас Демократски фронт је саопштио да су Кривокапићева Влада и Министарство вањских послова одбили захтјев Амбасад Србије за отварање бирачких мјеста у Беранама, Сутомору и Будви, у сусрет предстојећим предсједничким, парламентарним и локалних изборима, заказаним за трећи април у Србији.

- На овај начин Влада Здравка Кривокапића и министар Ђорђе Радуловић покушавају спровести циљану опструкцију како би држављани Републике Србије, који живе у овим општинама, били онемогућени да искористе своје право гласа, загарантовано Уставом- навели су из ДФ-а. 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
07. maj 2024 06:40