Drašković  / -FOTO: NOVA S, YOUTUBE
06/10/2022 u 19:52 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Vuk Drašković: Peti oktobar su organizovali Zemunski klan, KGB i UDBA

Peti oktobar je bio pomračenje i nikad nije ni trebao da se desi, kazao je on

Peti oktobar organizovan je od strane KGB-a, Udbe, JSO i Zemunskog klana, smatra srpski političar i lider SPO Vuk Drašković.

- Peti oktobar su organizovali mafijaši i ubice koji su sa liderima DOS-a, prije svega sa Zoranom Đinđićem, dogovorili da se ukloni šiljak piramide - Slobodan Milošević, a da cijela piramida ostane netaknuta i da oni dobiju neograničenu moć u Srbiji i to je trajalo sve do Đinđićevog ubistva- tvrdi Drašković. 

Drašković je istakao da je 5. oktobar pomračenje i da nije trebalo ni da se desi.

- Te 1997. godine u martu Slobodan Milošević posle tromjesečnih demonstracija je priznao da je pokrao lokalne izbore i kada je koalicija DOS, SPO, Građanski savez Srbije osvojila vlast u 40 većih gradova Srbije opet se desilo pomračenje. Na tajnim razgovorima sa šefovima Udbe, Miloševića i Đinđića dogovoreno je da koalicija "Zajedno" bojkotuje pobjedu. Da nisu bojkotovali izbornu pobjedu u septembru 1997. godine sasvim je izvjesno da ne bilo crveno – crne koalicije, da ne bi bilo NATO bombardovanja, da ne bi bilo gubitka Kosova, masakra na Ibarskoj magistrali, da ne bio bio ubijen Slavko Ćuruvija, da ne bi bilo likvidiran Ivan Stambolić i sudija Nebojša Simenunović. Sasvim je izvjesno da bi Srbija danas bila i u NATO alijansi i u EU- Da je Milošević ostao na vlasti 5. oktobra drugim putem bi bio rušen, a ovako je srušena samo on a njegova zločinačka piramida ostala je netaknuta do dana današnjeg, iznevjerene su nade ljudu koji su 10 godina prije 5. oktobra demonstrirali bili hapšeni- naveo je on. 

Govoreći o situaciji u Ukrajini, Drašković je kazao da se Srbija mora pridružiti spoljnoj politici EU.

- Naravno da moramo žestoko osuditi zločinački režim u Kremlju i napraviti razliku između režima u Kremlju i ruskog naroda jer ovakvim odnosom prema režimu u Kremlju Srbija bi pružila dragocjenu podršku narastajućem otporu ruskog naroda prema režimu. Ima istorijskih situacija, a sada je ta situacija kada je balansiranje najveći rizik- kazao je on. 

Ocijenio je i da je ruska podrška Kosovu „laž KGB propagande“ i dodao da Rezolucijom 1244 kojom je Srbija otjerana sa Kosova.

- Nije garantovan suverenitet i integritet nego je ukinut, a tadašnja SRJ okvalifikovana je kao razbojnička država. Protjerani smo po poglavlju 7 UN, kada je legalizovano i NATO bombardovanje- kazao je on. 

Rusija je, ističe, sa obje ruke glasala za Rezoluciju 1244.

- Da nije glasala, kakav garant suvereniteta može biti država koja je simbol rušenja suvereniteta drugih država. Moramo da se odreknemo ruske odbrane Kosova i njihove podrške bilo kojoj akciji Srbije- zaključio je Drašković. 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
22. april 2024 10:35