Александар Вулин / Фото: РТРС
22/11/2021 u 18:02 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Вулин: Бранимо се српским свијетом од Велике Албаније

Велика Албанија је највећа опасност за мир на Балкану, каже српски министар

Министар унутрашњих послова Србије Александар Вулин оцијенио је да је "велика Албанија" највећа опасност за мир на Балкану и да је "стварање српског света потреба Срба да знају да неће бити препуштени сами себи".

Kоментаришући најаву премијера Kосова Аљбина Kуртија о стварању „велике Албаније“, Вулин је оцијенио да је индикативно да Запад ћути на ту поруку.

- Албанци никада у својој историји нису учинили ниједан самосталан потез и ћутња Запада то само потврђује- додао је Вулун. 

Он је казао да је „велика Албанија“ највећа пријетња регионалном миру и стабилности јер је ријеч о покушају да се албанско национално питање ријеши комадањем Србије, а онда и осталих земаља на Балкану.

Према његовим ријечима, стварање српског света једина је брана успостављању „велике Албаније“, а Србима ће показати да неће бити остављени, односно да ће имати заштиту и подршке Србије.

Он је упозорио да се границе не смију мијењати и додао да такав принцип мора бити потврђен на примјеру Србије.

- Запад, који ћути када се говори о `великој Албанији`, треба да буде још тиши када се размишља о српском свету. Све што се дозволи Албанцима не може да се ускратити Србима - поручио је Вулин.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
29. april 2024 16:15