Фото: Архива / - Фото: Архива
08/04/2022 u 22:42 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Вулин: Брисел не може да очекује да Србија уведе санкције Русији

Он је рекао да Брисел од Србије може да очекује да ће чувати своју војну неутралност и водити рачуна о својим интересима

Брисел не може очекивати да ће Србија увести санкције Русији и да ће да заборави да је Москва увијек била уз њу у тешким тренуцима, поручио је вечерас министар унутрашњих послова Србије Александар Вулин.

Реагујући на изјаву портпарола ЕУ Петера Стана да Брисел очекује од Србије да се усклади са санкцијама ЕУ Русији или да "уведе сличне националне мере због руске агресије на Украјину", Вулин је рекао да Брисел од Србије може да очекује да ће чувати своју војну неутралност и водити рачуна о својим интересима.

- Брисел не може да очекује од Србије да Србија прихвати да јој ЕУ или било ко други бира пријатеље и непријатеље, истакао је Вулин.

Он је додао да Брисел може да очекује од Србије да ће она водити рачуна о својим интересима и да ће своје одлуке доносити самостално.

- Брисел може да очекује од Србије да ће поштовати међународно право и неповредивост граница, што је много више него што Србија може да очекује од Брисела -  закључио је Вулин, преноси Тањуг.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
18. april 2024 03:03