Александар Вулин / - РТРС
30/08/2021 u 13:12 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Вулин: Ђукановић жели да постоје мјеста забрањена за "Србе и псе"

Он је коментарисао најаву Мила Ђукановића да ће бити међу противницима устоличења митрополита Јоаникија на Цетињу уколико СПЦ не одустане свечаности у Цетињском манастир

- Нема ничег што Мило Ђукановић не би урадио да изазове тензије и сукобе унутар Црне Горе надајући се да ће тако остати на власти. Позвати на протест против устоличења митрополита Јоаникија у Цетињском манастиру, може само онај ко без и мало одговорности за туђе главе покушава немиром и нередом да чува своју моћ коју изједначава са својом главом - изјавио је министар унутрашњих послова и предсједник Покрета социјалиста Александар Вулин.

Он је коментарисао најаву Мила Ђукановића да ће бити међу противницима устоличења митрополита Јоаникија на Цетињу уколико СПЦ не одустане свечаности у Цетињском манастиру.

- Ако буде нереда у Цетињу хоће ли полиција Црне Горе морати да употријеби силу против полицијског обезбјеђења предсједника Црне Горе и да ли ће у том случају Ђукановић позвати НАТО у помоћ како је пријетио током литија? И да ли ће за нереде оптужити Вучића и Србију пошто их иначе оптужује за све? Да ли је било коме јасно шта је циљ протеста, да се митрополит не устоличи или да му се покаже да постоје места забрањена "за Србе и псе" како је маштао усташки идеолог, по многима отац црногорске нације Секула Дрљевић? Надам се да ће се политичари који би насљеднику Светог Петра Цетињског да забране да га наслиједи на Цетињу сјетити Његоша,ако су га икада и читали, "великаши проклете им душе", поручио је министар.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu

Izdvojeno

23. april 2024 21:01