Aleksandar Vulin / - FOTO: TVITER
04/11/2022 u 16:04 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Vulin: Njemci i Francuzi mogu da nas podrže, ali ne da nam uređuju živote

Komesar Borelj traži od Srbije da prevaziđe prošlost i prizna tzv. Kosovo. O tome ćemo razmisliti kada Borelj u Španiji bude izgovorio da treba prevazići prošlost i Kataloniji dati nezavisnost, naveo je on

Predsjednik Pokreta socijalista Aleksandar Vulin komentarišući navode visokog predstavnika za spoljnu politiku EU Žozepa Borelja da u sledećim danima očekuje odgovor Beograda na njemačko-francuski predlog po pitanju Kosova i Metohije kaže da, na sreću, Borelj kao i svi ostali komesari, predstavljaju sebe, a ne zemlje iz kojih dolaze.

- Komesar Borelj traži od Srbije da prevaziđe prošlost i prizna tzv. Kosovo. O tome ćemo razmisliti kada Borelj u Španiji bude izgovorio da treba prevazići prošlost i Kataloniji dati nezavisnost, a u sklopu opšte normalizacije dati i Baskiji pravo na otcjepljenje i nikako ne zaboraviti da je baš evropski jednom zauvijek priznati da je Gibraltar Britanski. Dok to Borelj ne uradi svojoj Španiji neka ne predlaže Srbiji da se odrekne sebe. Na sreću, Borelj kao i svi ostali komesari, predstavljaju sebe, a ne zemlje iz kojih dolaze. Španija ne priznaje takozvano Kosovo, a Borelj za platu komesara Evropske unije može da prizna i Kataloniju. Na Kosovu i Metohiji žive u većini Srbi i Albanci, zato jedini predlog o kome bi trebalo da se izjašnjavamo je predlog Srba i Albanaca, a Njemci i Francuzi su dobrodošli da nas podrže, ne da nam diktiraju i uređuju naše živote - izjavio je Aleksandar Vulin.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu

Izdvojeno

25. april 2024 02:38