Александар Вулин / - МУП Србија
21/04/2022 u 10:42 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Вулин: Од 70.000 скај телефона више од 30 одсто припада људима са Балкана

Зато, како је рекао, није случајно, што је Србија усмјерена на борбу за очување мира и стабилности – „Политичка стабилност коју сачувате у Србији је економска и свака друга стабилност“

Министар унутрашњих послова Александар Вулин гостујући у јутарњем дневнику РТС-а изјавио је да од 70.000 скај телефона више од 30 одсто припада људима са Балкана, што говори о величини балканских криминалних група и оцијенио да дјеловање организованих криминалних група није могуће без подршке моћних обавјештајних служби и да оне врло често служе за изазивање политичких немира у некој земљи.

- Увијек постоје службе којима одговора да постоје одређене криминалне групе, које осим стицања профита за себе, врло лако могу да послуже за изазивање политичких немира, корумпирање припадника власти, могу да учине једну земљу врло лошом за живот и веома небезбједном, а то се увек користи у политичке сврхе, казао је министар полиције.

Зато, како је рекао, није случајно, што је Србија усмјерена на борбу за очување мира и стабилности – „Политичка стабилност коју сачувате у Србији је економска и свака друга стабилност“.

Нагласио је да је у Србији у последњих годину дана разбијено 30 организованих криминалних група због чега је поносан на све припаднике Министарства унутрашњих послова, Безбједносно-информативне агенције, Тужилаштва за организовани криминал и све правосудне органе који омогућавају да наши грађани живе мирно и безбједно.

- Предсједник Србије Александар Вучић је окупио све безбједносне структуре и дао нам једноставан задатак, који је тежак за спровођење – Србија мора бити безбједна земља. Он се труди да нам обезбиједи сву могућу подршку и услове да то тако буде, казао је министар полиције.

Према његовим ријечима, хапшење криминалне група Дарка Шарића је само једна у низу активности, која је спроведена у сарадњи са Европолом и Евроџастом, дакле ријеч је о међународној акцији која је спроведена на више континената.

Министар је указао да се још неколико лица, осумњичених да су били чланови ове групе налази у бјекству и да полиција интензивно трага за њима.

На питање да ли постоји повезаност између Шарићеве групе и кавачког криминалног клана, министар је казао да су све криминалне групе у некој фази постојања повезане.

- Прије хапшења припадника криминалне групе Беливук – Миљковић, полиција је ухапсила неколико крупних криминалаца који су водили криминалне групе које су биле савезници овог клана, што је било значајно како бисмо умањили њихову снагу, казао је министар Вулин.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
05. oktobar 2022 14:20