Матеј Периш / - РТРС
28/01/2022 u 09:21 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Вулин: Полициjа провјерава све у вези са Перишом, чак и изjаве пророчица

Радимо оно што струка тражи, струак каже да пратимо ријеку и пратићемо jе док не будемо дошли до истине - нагласио jе Вулин

Министар унутрашњих послова Александар Вулин каже за РТС да jе српска полициjа искључила могућност напада у вези са случаjем несталог Сплићанина Матеjа Периша, поготово етнички мотивисаног напада. Напомиње да су испратили кретање сигнала мобилног телефона и да се то поклапа са претпоставком да jе Матеj био у ријеци.

Александар Вулин jе за РТС рекао да jе полициjа те кобне ноћи испратила линиjу кретања и да се сада трага за тијелом.

- Полициjа искључуjе могућност напада, а поготово етнички мотивисаног насиља. Било jе покушаjа да се ова трагедиjа сведе на ниво националног сукоба. Београд jе сигуран, отворен град. Ово jе трагедиjа и српска полициjа ће учинити све да се то расвијетли. И хрватска полициjа jе била овдје, уверила се у нашу посвећеност и дала нам jе признање за то што радимо. Наставићемо да трагамо докле год се истина не сазна нећемо престати - казао jе Вулин.

Вулин напомиње да ће све моћи да се каже оног момента када се истрага заврши.

- Ми нисмо донијели закључак, него смо само пратили чињенице, па онда када смо дошли до чињеница коjе су нас упутиле на закључак, онда смо га изнијели - рекао jе Вулин.

Према његовим ријечима, у четвртак jе полициjа претраживала Велико ратно острво.

- Лоши су временски услови хладно jе. Радимо оно што струка тражи, струак каже да пратимо ријеку и пратићемо jе док не будемо дошли до истине - нагласио jе Вулин.

Истиче да су испратили кретање сигнала мобилног телефона и да се то поклапа са претпоставком да jе Матеj био у ријеци.

- Ви пратите базне станице коjе покриваjу простор, и ви видите како се мобилни телефон кретао кроз ријеку, што се поклапа са тиме да jе Матеj у том тренутку био у ријеци. Занемаримо то, закључак ће бити необорив онога тренутка када истрага буде завршена. Ниjедну информациjу нисмо оставили по страни. Провјеравали смо и изjаве пророчица, комшиjа и "идиотске порно снимке" у коjима jе неко наводно неко личио на Матеjа. Српска полициjа себи нема шта да замјери - закључио jе Вулин.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
03. maj 2024 02:03