Фото: Огњен Радошевић / -Фото: Огњен Радошевић
14/06/2022 u 20:26 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Вулин: Само онај ко ништа не зна о Србији тражиће да призна Косово и уведе санкције Русији

Вријеме је да Србија прогласи политичку неутралност, односно одустане од европског пута, поручио је министар коментаришући извјештај Европског парламента о Србији

Mинистар унутрашњих послова Србиjе Aлександар Вулин оцијенио jе данас да само онај ко о Србији не зна ништа може тражити од ње да уведе санкције Русији и призна независност Косова.

„Тражити од Србиjе да уведе санкциjе Русиjи и да призна такозвано Kосово, а све у истоj резолуциjи, може само неко ко о Србиjи не зна ништа, ко jе бахат или ко jе члан Eвропског парламента или све троjе", навео је Вулин у саопштењу коментаришући извјештај Европског парламента о Србији.

Он је поручио да не разумије како се од Србије тражи медијски плурализам а истовремено захтијева и забрана медија чији је основач Русија и и поновио да је вријеме да Србија прогласи политичку неутралност, односно одустане од европског пута.

"Не знам ни како да разумијем да се од Србиjе тражи више медиjског плурализма и у исто вријеме захтева забрана медиjа чиjи су оснивачи из Русиjе, jер врше руску пропаганду, али сам разумио да све лажи о Србиjи и предсједнику Србиjе, коjе се сваког дана изговараjу у медиjима чиjи оснивачи долазе из земаља Eвропске униjе, нису предмет забринутости", навео је министар.

Он је додао да су "те лажи лековите као она лаж, коjа jе послужила да се почне погром на Kосову и Mетохиjи 2004. године, да су Срби своjим псима натјерали шиптарску дјецу у Ибар или као она лаж да jе Вучић одређивао кога ће да туку у Глини или лаж да jе држао Сараjево на нишану".

Вулин критиковао је данас извјештај Европског парламента о Србији и поновио да је вријеме да Србија прогласи политичку неутралност, односно одустане од европског пута.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
03. maj 2024 14:51