Вулин  / FOTO: P. MITIć
07/11/2021 u 23:08 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Вулин: Српски свијет је насушна потреба свих Срба

Срби имају право да буду јединствен политички народ, тврди српски министар

Министар унутрашњих послова Србије Александар Вулин сматра да је српски свијет насушна потреба Срба и да Срби имају право да буду јединствен политички народ баш као што све друге нације са великом дијаспором имају неку своју врсту свијета.

Он је у емисији „Један на један“ бањалучке Алтернативне телевизије навео да су Срби у двије Југославије прокоцкали своје велике побједе и обрукали своје страшне жртве јер су престали да буду јединствен политички народ.

- Други народи су имали политичку организацију која је успијевала да артикулише већину нације. Ми то сада имамо као могућност у Српској напредној странци. Ја нисам њихов члан, али само она има ту снагу, масовност и лидера који је у стању да артикулише политичко мишљење Срба без обзира гдје живе. Да створи јединствен политички народ- сматра Вулин. 

Истакао је да се залаже за безусловно поштовање граница на Балкану, при чему очекује да се крене од Србије.

Такође је казао да његову приврженост Републици Српској критикују они који сматрају да је треба укинути и да су Срби који живе ван Србије терет за Србију.

- То су људи који или не знају ништа о политици или знају много, али су антисрпски оријентисани. Ја ћу се бавити Републиком Српском јер знам да нема важнијег спољно политичког приоритета за Србију од Републике Српске- закључио је Вулин. 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
01. maj 2024 21:33