Вулин  / FOTO:SERGEI FADEICHEV/TASS/PROFIMEDIA
06/12/2021 u 16:15 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Вулин: Сваки протест око Рио Тинта кошта полицију око милион еура

Кад следећи пут будете причали о томе да држава треба да издвоји милион еура за лијечење неког дјетета, сјетите се да сте лијечење тога дјетета потрошили у суботу, казао је он

Министар унутрашњих послова Србије Александар Вулин одбацио је наводе да је био у колима Хитне помоћи током блокаде ауто-пута код Центра Сава у суботу.

Он је напоменуо да одређени центри моћи желе дестабилизацију Србије и да само захваљујући огромној уздржаности државе и полиције држава избјегава сукобе и додао да сваки протест попут оних одржаних у суботу српску полицију коштају око милион и сто хиљада еура.

Истакавши да сваки протест овога типа српску полицију кошта толико новца, министар је додао да се на тај начин наноси и штета тиме што је стао саобраћај, што неко није хтио да пролази кроз Србију, па је платио путарину у Румунији, што нека роба или неки човјек нису стигли на одредиште.

– Буџет Министарства унутрашњих послова сте оштетили за милион и сто хиљада еура. Kада следећи пут будете причали о томе да држава треба да издвоји милион еура за лијечење неког дјетета, сјетите се да сте лијечење тога дјетета потрошили у суботу. Тај новац нисмо морали да потрошимо, јер полиција није требало да буде ту, ванредно ангажована. Огромна већина људи који су изашли у суботу не прима паре од Рокфелер фондације, ни од кога, али организатори протеста и они које ти људи подржавају примају паре од страних фондација. Имате право да кажете борим се за то да Ђилас буде најбогатији, да се залажем за то да Рокфелер одлучује ко ће у Србији бити на власти и да плаћа људе за то. То је ваше право. Али само треба да се зна да је то то, да ово нема везе са екологијом и животном средином- поручио је Вулин.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
26. april 2024 18:06