Александар Вулин / - фото: РТРС
28/03/2022 u 09:50 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Вулин: Сукоб у Украјини покренуо талас русофобије

Никад није било Велике Србије, камо среће да је постојала, али је Хитлер направио Велику Албанију. Сви народи имају природну тежњу да се уједине, само Срби не смију, навео је Вулин

Министар унутрашњих послова Александар Вулин изјавио је данас да они који су бомбардовали Југославију немају морално право да од Србије траже да уведе санкције Русији и "уништава вјековна пријатељства".

Вулин је за телевизију Пинк оцијенио да је сукоб у Украјини покренуо талас русофобије која се по његовим ријечима, увијек завршава србофобијом.

- Свако ко је мрзио Русију, није волио Србију. Све што данас раде руској дјеци радили би сутра српској - оцијенио је Вулин.

Вулин је поновио да стварање "српског света" остаје његова политичка мисија.

- Никад није било Велике Србије, камо среће да је постојала, али је Хитлер направио Велику Албанију. Сви народи имају природну тежњу да се уједине, само Срби не смију - навео је Вулин.

Додао је да стабилност Балкана "зависи" од Србије и оптужио лидере појединих земаља у региону да "хоће жито, уље, вакцине из Србије а пљују по њој".

"(Жељко) Комшић и (Мило) Ђукановић између два залогаја српског хљеба пљују по Србији. Кад им треба све, од вакцине против корона вируса до хљеба, ту им је Србија а Црна Гора и БиХ неће да уђу у Отворени Балкан јер то је како кажу, Вучићев великосрпски пројекат", оцијенио је Вулин.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
01. maj 2024 20:08